Ползи за здравето от тренировките с тежести за жените

  • Тренировките с тежести повишават метаболизма и помагат за изгарянето на мазнини. Когато тренираш с тежести, изграждаш мускулна маса, която изисква повече енергия за поддържане. Това означава, че изразходваш повече калории, дори когато не тренираш. Жените, които тренират с тежести два пъти седмично, изгарят около 100 калории повече на ден, от жените, които не тренират.
  • Тренировките с тежести подобряват костната плътност и предпазват от остеопороза. Жените са по-уязвими към остеопороза, защото след менопаузата нивото на естрогена намалява и това води до загуба на костна маса. Тренировките с тежести стимулират образуването на нов костен материал и укрепват костите.
  • Тренировките с тежести предотвратяват болки в гърба. Много жени страдат от болки в гърба, поради слаби коремни и гръбначни мускули. Тренировките с тежести укрепват тези мускули.

 

Защо жените да тренират с тежести

Ако си жена и искаш да подобриш своята форма, здраве и самочувствие, тренировките с тежести във фитнеса са един от най-добрите начини да го направиш. Повечето жени, обаче избягват този вид тренировка, защото се страхуват да не станат прекалено мускулести, да не загубят своята женственост или да не се наранят. Това не е вярно и не бива да те спира от силови тренировки.

Когато тренираш с тежести, не трябва да се страхуваш от излишно натрупване на мускулна маса. Това се дължи на факта, че като жена ти имаш по-малко тестостерон, това е хормонът, отговорен за растежа на мускулите. За да постигнеш видимо уголемяване на мускулите, трябва да следваш специална диета и тренировъчен режим, които не са типични за повечето хора и е добре да се посъветваш от сертифициран фитнес инструктор.

Тренировките с тежести при жените водят до по-стегнати и изваяни мускули, които подчертават женската фигура. Една от най-важните причини, ти като жена да тренираш с тежести е, че те подобряват здравето и функционирането на твоя организъм. Те повишават имунната система и хормоналния баланс, което спомага за борбата с инфекции и стрес.

Тренировките с тежести повишават твоето самочувствие и увереност. Те ще ти помогнат за по-бързо отслабване или по – точно да изгориш излишните подкожни мазнини и да оформиш тялото си. Повишават енергията и настроението, което води до по-добро качество на живот.

 

Не пренебрегвай силовите тренировки в залата, ако искаш да постигнеш своите фитнес цели. За да си гарантираш резултати от вложените услия във фитнеса и да не се чудиш какви упражнения да правиш, и как да ги изпълняваш правилно, поръчай да ти изготвят индивидуална тренировъчна програма, която да работи за твоите цели.

error: Content is protected !!