КОНТАКТИ

Връзка с нас

Телефон

Facebook

ПИШИ НИ

Изпрати запитване

5 + 10 =

ЧЗВ

Често задавани въпроси и отговори

Хранителен режим

Колко трябва да е минималният калориен дефицит, който трябва да спазвам дневно, за да виждам резултати?

 Минималният калориен дефицит е около 10% от оптималния калориен прием (количеството нужно, за да поддържате теглото си). Което означава, че ако вашият прием за поддържане на тегло е 2000 калории, това ще бъде 200 kcal. По-точно, дневно ще трябва да приемате по 1800 калории. Като следим внимателно от какви макруси идват тези калории.

Мога ли да постигна свойте целите ако се храня по интуиция? И дали ще е здравословно това?

Храненето по интуиция идва с опита във времето и доброто познаване на макруси и калориите им и т.н

Нашата цел е да сме много коректни с вас по тази тема и не само, защото вие сте нашите клиенти и нашата цел е да сте в добро здраве и визия, защото все по-често наблюдаваме хора, които следват подхода “слушай тялото си”, което не е много правилно.

Да това е възможно да се храните правилно и интуитивно, но разбира се само след като сте преминали през известно време в проследяване на калориите си (и макросите) и сте придобили навици и умението да изчислявате калориите си.

Проследяването на калории води до по-добро разбиране и подбиране на храната; това ви дава опит (стаж) и в крайна сметка можете да спрете да следите стойностите на вашето меню, ако желаете.

Част от хората реагират по-умело към натуралните си вътрешни сигнали за ситост и глад и за тези хора е по-лесно да останат стройни с добра визия. Всеки познава, или е чувал, за такива хора. Те обаче са голяма рядкост. При повечето хора, интуитивното хранене е умение, което трябва да се научи като всяко друго във времето с постоянство и търпение.

Здравословен ли е фастингът (периодичното гладуване) или не?

Фастингът да той е страхотен метод за хранене, който разбира се може да ви помогне в борбата с излишните мазнините и да донесе благоприятни последствия за вашето тяло и визия.

Ако сте в добро физическо състояние, което ще рече, че не сте с поднормено тегло, също така нямате хранителни разстройства, ниска кръвна захар или специфичен здравословен проблем, то да няма проблем да го приложите върху себе си.

При фастинга няма нищо страшно много ползван е в днешно време. Много хора се притесняват, че ще трябва да пропуснат закуската си, която се води в обществото за най-важното хранене, но с това се свиква много бързо. Плюсовете, които ще ви донесе накланят везната в положителна посока към тях, а с минусите се свиква бързо и от минуси стават плюсове след време.

Случаят “16/8”, приложен по правилния начин,  помага да се контролира кръвната захар и дори намалява риска от диабет Тип 2. 

Още нещо, фастингът допринася и спомага за вашето по-добро здраве, като подпомага борбата с възпалението, увеличава секрецията на хормон на растежа, който с времето намалява при всеки човек и дори може да забави стареенето и да удължи дълголетието. Има куп плюсове във ваша полза.

Силов трибой

Какво е силов трибой?

Силовият трибой е един от най-трудните спортове в света, като в него се цели вдигането на най-голяма тежест в три отделни дисциплини – клек с щанга, вдигане на щанга от лежанка и мъртва тяга.

Какви са правилата за силов трибой?

Състезанията могат да бъдат с екипировка или без екипировка.

Колко пъти седмично се тренира силов трибой?

Силов трибой е спорт, в който се набляга на силата и следователно се тренира с малък брой повторения и 5 пъти седмично. Използват се различни методики и техники.

Фитнес програма

Какво е кръгова тренировка?

Кръговата тренировка е тренировка, в която се подбират 7 до 10 упражнения. Тези упражнения трябва да натоварят цялото тяло и се правят едно след друго без почивка между тях. Почива се по 1 2 минути между кръговете. Като се стартира с 3 кръга, а после се вдигат на 4 и след това 5 кръга.

Какво е HIIT?

Това е вид кардио тренировка при която се сменя интензитета на тренировката. Примерно 30 секунди спринт последван от 60 минути ходене. Хубаво при тях е, че горенето на мазнини продължава 24 часа, а не само по време на изпълнение.

Как да тренирам, за да изгоря мазнините?

Изгарянето на мазнините е съвкупност от няколко неща, а те са:

– Тренировка с висока интензивност и брой повторения от 10 до 15 в сериите;

– Добър хранителен режим от изготвен от специалист;

– Правилно възстановяване, което включва добър сън и правилна суплементация;

Хранителни добавки

Какво да пия, за да отслабна?

Процеса на отслабване или горене на мазнини не е сложен процес, но изисква съчетание от две основни неща.

1. Намаляване на въглехидратите, като трябва да се направи от специалист и калориен дефицит от около 250/300 ккал.

2. Като добавки може да използват л-карнитин и фет бърнър.

С кои добавки да кача мускулна маса?

Качването на мускулна маса се случва, тогава, когато сме в калориен излишък от около 250/300 ккал. Като трябва да се сметне добре от кои макрунутриенти идват калориите, а като добавка би помогнал в някой случаи Гейнър.

 

Какво мога да пия за възстановяване на мускулите след тренировка??

Като говорим за възстановяване най-важен е съня, който трябва да е между 6-8 часа, а що се отнася до хранителни добавки, най-често се използва аминокиселината Глутамин.

error: Content is protected !!