Както знаем всички една от най – честите цели на трениращите е освен да имат обемни мускули, то те да бъдат чисти, с нисък процент подкожни мазнини. Колкото по – малък е процента подкожна мазнина, толкова по – здрав изглежда всеки човек. Едно е да имаш обиколка на ръка 45 см с 25% подкожни мазнини, съвсем друго е, ако е 41-42 см, но с 10% подкожни мазнини.

Да го обясним така, представи си тяло ти покрито с мазнина под, която стоят твоите мускули и  започваш да гориш тези мазнини и тогава започват да се виждат мускулите. Следователно си по – слаб, но изглеждаш по – здрав, мускулест и оформен. Има логика нали?

 

Как да накараме нашия организъм да гори мазнини?

  1. Храни се често и на малки порции, в който да има протеин, въглехидрати и ненаситени мазнини в порции, според твоите нужди и спрямо целта. Ако изпитваш “Вълчи глад” повече може да научиш тук и също така следваш нашите съвети.
  2. Винаги закусвайте дори да не е веднага след ставане, а час след това.
  3. Консумирай храни, който са богати на фибри, защото те са много важни и с тях ще се чувстваш по – дълго време сит.
  4. Тренирай цялото тяло в един ден като кръгова тренировка, HIIT или Табата. Тренирането на цялото тяло с упражнения, които ангажират цели мускулни зони, ни кара да изразходваме много повече енергия, а когато сме на лек калориен дефицит, това означава и повече изгорени мазнини. Освен всичко това, в голям брой изследвания е доказано, че този тип тренировка, повишава метаболизмът ни за няколко дни напред.
  5. Приемай много течности от 30 до 50 мл вода на 1 кг телесно тегло.
  6. Съня е много важен и е хубаво да се спи между 6 и 9 часа през нощта.
  7. Намали стреса. Излизай на разходка с приятели или слушай музика, отиди на място, което те отпуска и ти действа добре.

 

Ако искаш едно здраво и добре изглеждащо тяло с нисък процент подкожни мазнини се храни в калориен дефицит по индивидуален хранителен режим направен от специалист. Тренирай активно, по възможност със силови тренировки с тежести или собствено тегло по индивидуален тренировъчен режим, направена от фитнес инструктор. Когато достигнеш желаната визия и си изградил навици може да се храниш по интуиция, но трябва да продължиш да бъдеш активен. Ако прецениш, че искаш с теб да работят специалисти в тази сфера, то тогава може да възползваш от пакетната услуга “Премиум фул пакет“.

error: Content is protected !!