Какви са ползите от хранителните добавки

Хранителните добавки са продукти, които се приемат допълнително към храната и могат да подобрят здравето и да предотвратят заболявания. Например, витамините D и B12 могат да подобрят здравето на костите и да намалят риска от остеопороза. Калций може да помогне за поддържане на костната плътност. Желязо може да помогне за предотвратяване на анемия. Ехинацея може да помогне за намаляване на симптомите на простуда. Глюкозамин може да помогне за намаляване на болката при артрит. Пробиотиците могат да помогнат за подобряване на храносмилането и имунната система. Рибеното масло може да помогне за намаляване на възпаленията и риска от сърдечно-съдови заболявания.

Ако си решил да тренираш във фитнес, но си начинаещ, най-добре потърси професионален фитнес инструктор, който да ти изготви индивидуален хранителен режим и да ти препоръча хранителни добавки, които да са подбрани за твоя организъм.

 

Какво е важно да знаем за протеиновите добавки

Протеиновите добавки са популярна хранителна добавка, използвана от спортисти, бодибилдъри, фитнес ентусиасти и хора, които искат да натрупат мускулна маса. Те са удобен начин за увеличаване на приема на протеини и могат да се консумират, като шейк или да се добавят към ястията.

Някои предимства на протеиновите добавки включват:

 • Изграждане на мускулна маса
 • Увеличаване на силата
 • Подобряване на изпълнението на упражненията
 • Подобряване на възстановяването след тренировка
 • Намаляване на увреждането и болезнеността на мускулите

Що се отнася до това, кога да ги приемаш, това зависи от твоите цели и начин на живот. Ако искаш да изградиш мускулна маса или да подобриш производителността при упражнения, препоръчително е да приемаш протеинови добавки преди или след тренировка. Ако искаш да увеличиш приема на протеини през целия ден, можеш да ги консумираш между храненията или по време на хранене.
Важно е да се отбележи, че протеиновите добавки не трябва да се използват, като заместител на цели храни. Балансираната диета, която включва разнообразни храни, богати на хранителни вещества е от съществено значение за цялостното здраве и благополучие.

 

Как да изберем правилните хранителни добавки

Съвети за избиране на хранителни добавки:

 1. Търси информация преди да платиш.
 2. Довери се на природата в своя избор.
 3. Как са приготвени продуктите?
 4. Как се приемат?
 5. Могат ли да се приемат хранителни добавки при наличие на заболявания?
 6. Какъв резултат можеш да очакваш от прием на хранителни добавки.

Консултирайте се с със сертифициран хранителен експерт, който да те насочи в избора на суплементация.

 

error: Content is protected !!